برای مبارزه با تورم چه راه هایی وجود دارد- اقتصاد دهم

 

جواب فعالیت صفحه ۹۲ اقتصاد درباره راه های مباره با تورم

 

۱) جلوگیری از رشد بی رویه نقدینگی؛ براساس محاسبات کارشناسانه بهترین حد رشد سالانه نقدینگی در کشور ما حدود ۱۰ درصد است و افزایش آن تا حداکثر ۲۰ درصد در شرایط ضروری نیز قابل قبول است و البته تورم زا است ولی درحد بحرانی نخواهد بود.
۲) گرفتن معادل مبلغ چک پول های واگذاری به بانکها از سوی بانک مرکزی و بلوکه کردن آن برای جلوگیری از رشد نقدینگی از این راه.
۳) اجرای قانون در مورد وجوه دولتی در بانکها و بلوکه کردن ۸۸ درصد آنها به منظور جلوگیری از رشد نقدینگی از این طریق.
۴) کاهش هزینه های غیرضروری دولت به منظور کاهش کسر بودجه با اجرای انضباط مالی در دولت.
۵) افزایش حقوق کارمندان به صورت پلکانی با میانگین کمتر از نرخ تورم، زیرا از سویی باید حداقل های حقوق زیرخط فقر را افزایش داد و از سوی دیگر افزایش حقوق برابر با نرخ تورم خود نیز از عوامل تورم است، افزایش حقوق خانوارهای زیرخط فقر اجتناب ناپذیر است و تورم ناشی از آن را باید تحمل کرد.
۶) برای کاهش آثار تورمی وارداتی باید تولید آنها را در داخل افزایش داد که اقدامی بلند مدت است و در کوتاه مدت جبران ناپذیر است و چاره ای از آن نیست.
۷) نظارت بر مصرف وجوه بانک که به صورت تسهیلات در اختیار طرح های زودبازده قرار می گیرد، به منظور جلوگیری از انتقال این وجوه به سوی دلالی و خرید مسکن و زمین که یکی از عوامل کنونی افزایش تورم است.
۸) تخصیص منابع طرح های عمرانی مطابق با قانون بودجه ۸۷ به طرح هایی که تا پایان ۸۷ به بهره برداری می رسند.
۹) تخصیص بدون تعجیل منابع طرح های عمرانی و کمتر از سقف مصوب که موجب کمتر شدن تزریق نقدینگی می گردد.
۱۰) خودداری از ایجاد هرگونه طرح جدید عمرانی از سوی دولت.
۱۱) راه اندازی صندوق یا بانک سرمایه گذاری با استفاده از ذخایر ارزی به منظور اعطاء تسهیلات ارزی به سرمایه گذاران بخش خصوصی، از جمله به تولید کنندگانی که زیرظرفیت تولید و اشتغال کار می کنند تا از سویی تولید آنان افزایش یابد و از سوی دیگر اشتغال افزایش یابد.
۱۲) ترزیق بیشتر ارز به بازار از سوی بانک مرکزی به منظور جلوگیری از افزایش قیمت آن در بازار و حرکت آرام و تدریجی به سوی کاهش قیمت ارزی به طوری که شوک به بازار وارد نکند و موجب کاهش صادرات نگردد.
۱۳) خودداری دولت در سفرهای استانی از دادن وعده هایی که انتظارات مردم را افزایش می دهد.
۱۴) دادن پیامهای مثبت ضدتورمی با اقدامات عملی به منظور کاهش انتظارات تورمی شبیه کاری که مجلس هفتم با قانون تثبیت قیمت ۹ قلم کالاهای دولتی درسال ۱۳۸۳ انجام داد و آثار روانی ناشی از آن موجب کاهش نرخ تورم درسال ۱۳۸۴ شد و ۳.۱درصد نرخ تورم را یک ساله پائین آورد.

 


سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی , گزارش تخصصی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تهیه وتامین کالا بازي آنلاين و هيجان انگيز هیات شطرنج شهرستان کازرون اخبار دکتری ابزار دقیق delaram lahze وب نوشت های محمدمهدی داور مركز كاردرماني احكامي